dijous, 25 de febrer del 2016

Vinyes entre aigues

Una tarda qualsevol en un espai de vies sense fronteres l’autor ens provoca amb una fruita embolcallada en cristall i dempeus estan ens deixem seduir com si fóssim al paradís. Un somni despert i curt que ens guia imaginàriament per un viarany sobre aigües salades cap a un llogaret entre pàmpols a mig creuar una illa.
I ens esperem a l’arribada d’una nit tancada i fosca a les acaballes de la freda tardor per tancar els ulls i endinsar-nos en una múltiple dissecció virtuosa de l’obra de l’autor que ens encamina, d’entrada, cap a un nounat d’alçada, vestit amb un agermanament  d’autòctona amb substantiu incert i una borgonyesa ben arrelada. Els sentits ens regalen la puresa de nítid espectacle amb contundència de llagrimall en un llit de gramínies de voraviu verdós. Flaires que ens remeten a parada de mercat d’estiu on algú en ofrena un codony de l’àvia en una cistella de cítrics i pinya ensucrada. El present va guarnit de fonoll i una pinzellada d’anisat. No vencem la temptació d’assaborir-lo pausadament i les sensacions ens dibuixen un camí de paisatge oleic que de puntetes i sense perdre l’equilibri ens esquitxa de perfum marí en sorprenent harmonia. A la fi de les postres la passió d’una fruita tropical empremta el llarg trajecte.
De descoberta saltem a l’espai ecològic on la lluminositat d’un coralí ataronjat ens rep brillantment i ens convida a jugar a les aromes identificades entre llaminadures medicinals i melmelades convencionals. El bes amb el fruit xiuxiueja sense mots un punt d’agulla metàl·lic que es perd en un núvol desendreçat de sabors independents. Es marceix la llum i s’asseca a pas lleuger en un rastre de llevat indecís sobre l’onada salada.
Viatgen les busques al pas del gaudir i la transmutació de color a l’espai ecològic s’apaga i esdevé emboirada. Restes de cendra impregnen un corrent d’aire d’alguna porta vella mal tancada i ens arriba una rònega humitat. Respir abans els llavis assaboreixin un expressiu discurs de maduració poc definida. Missatge sec en la calidesa i alcohòlic sense acidesa escrivia l‘aprenent entre un bosc de tanins intensos i efímers a la vegada.

I retrobem la provocació embolcallada en cristall i amb el rellotge com amic de la bonança. Trobada al babel de les varietats on el to simfònic de l’elegància el desprèn la bellesa d’una pedra de lluir. Adormit al bressol de fustes nobles desperta i ens ofrena masculinament un diàleg al mercat de les espècies en cabassos escampats de tota mena. Es lliura en cos i ànima, sumptuosament desplega les ales resplendentment i la sang carnosa ens enamora. L’equilibri dansa sense por i amb amplitud desimbolta ens desa més màgia pel futur i la llarga passejada ho promet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada