dijous, 25 de febrer del 2016

Sauvignon pel mon

Nit traspassada i de correcuites per gaudir d’una selecció amagada que se’ns presenta d’un sol color. Asseguts ja al nostre cau, ens abstraiem del brogit de la ciutat i parem l’orella als apunts amb deix afrancesat que ens orienten per on aniran els trets sense violència.
Com sempre l’olfacte cerca les primeres pistes amb un doll de paraules que retraten sensacions, és un joc d’interpretació i desestimació a través de remenar les impressions individualitzades. Pel damunt de la pinzellada visual suren els tròpics i dolços d’una varietal blanca, que es vesteix de classicisme d’una suposada espècie i que malgrat tot reporta dubtes a la taula. A la fi roda pel turó de la península i ens dibuixa una acidesa fresca i en equilibri.
Anem per feina pausadament i ens enfrontem a la comparativa que ens guiarà tot ensumant un registre marcadament allunyat. Primers interrogants seriosos als rostres i una cara de pòquer del seleccionador. Nas de colors àcids i minerals, degustació de pastisseria que ens transporta a la Champagne.  Complexitat arrelada que persisteix al paladar. De puntetes i amb cura  caminem per la vall cèntrica de la veïna reina dels vins a la recerca d’un origen però despistats per les notes.
Surt amagada també una altra germana de no sabem on i ens dibuixa un color més pujat. Ens llega a les narius un impacte més propi de llauna conservera. Després s’acomoda i ens parla intensament de fruita dels tròpics i la flor de l’amor. Untuós a la boca passeja l’elegància de la mineralitat i algú parla de les antípodes.
Seguim jugant a fet i amagar per la geografia mundial, potser, i el següent és el paradigma de l’astringència. Abans, les aromes es mostren escarxofades en un llit de palla. Sobre la llengua s’expressa millor i entenem nectarines anisades amb massapà. Un altre que se’ns escapa de situar i que a li fi viatja a les terres dels Springboks.
I tanca el secretisme de la vetllada una flaire de pomes i vegetals de fonoll que ens fan ballar el cap. Densitat de fruita al gust, pesat i llargada de recorregut. Sens dubte vesteix passada de fusta i al cap i a la fi la ignorància del bressol, que decau sorprenentment cap a llevant, duu l’empremta del ric.

La proposta ha estat divina i ben conduïda per descobrir les grandeses d’una sola varietat blanca canviant a ritme de posicionament en l’extensa geografia de la terra mare. Amb les busques més enllà del límit de la Ventafocs, el director de la simfonia ens il·lustra amb el darrer moviment i ens dona fe de la sauvignon blanc fent via pels continents. Chapeau!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada