dijous, 25 de febrer del 2016

D'una veïna per envejar

El sol s’ha fos ja fa estona i el vespre de tardor és agosaradament fred a la ciutat. Darrera l’aparador on les ampolles en equilibri xiuxiuegen al vianant i sota els llums tènues adients per la ocasió, el rellotge assenyala el tret de sortida mentre encara hi ha seients solitaris entre botes i fusta pel que la puntualitat es regala un ordi liquat en una disfressa estilitzada que s’escola com un impostor a la festa i esdevé el pròleg d’una nit de màgia i sensualitat pels sentits.
En la ceguesa del coneixement neix tot un mon de sensacions que flueix en un riu de paraules. Aromes que s’amaguen entre capes de colors i juguen amb els racons de les memòries i ens provoquen a la recerca d’una pista que ens acompanyi pel camí de la descoberta.
Vidres clars i maternals aboquen directe al paladar la calidesa dels raïms envellits i ens omplen a vessar els castells de somnis viscuts. Els mots brollen arreu i s’atropellen en la fantasia de dibuixar un fruit precís o una textura que ens clarifiqui. Boques femenines emmudeixen de timidesa enmig l’allau de comentaris que suren al damunt de fulls en blanc.
De glop en glop ens traslladem imaginàriament d’una contrada a una altra, precisem gairebé una climatologia que s’escau al vellut que ens delecta. Sota la bandera d’una collita generacional nosaltres no existim, ens fon la magnitud de cada vi.
El pas del temps que s’ha aturat, ens evoluciona els adjectius. Els vins, l’un darrera l’altre xarboten, giren i es mostren francs, expressius i sense fi. Cada tast ens esvera la ment, el criteri s’eixampla llargament i la unanimitat regne sobre el mot *sublim*.
I arriba esperadament com la nit de reis l’instant de desemmascarar , de despullar l’embolcall que ens amaga el disseny d’uns noms que no han tacat els nostres cors vençuts per la bellesa que hem gaudit.
Sense noms que ens manipulin el gust segueix la nit i malgrat hem proclamat un rei, la resta l’acompanya de la mà al saló de la noblesa en un indret mític al nord del nostre petit país.
Amb premeditació i provocació, anticipant-nos al Nadal, la taula es cobreix de viandes de tast, delicadeses d’alçada per fer costat i no pas ombra a les ampolles Sense Taps que ens supliquen, aquest cop si, que les deixem reposar per sempre buides. Els sabors del mastegar ens aclaparen i regalen un coixí als deus de les vinyes. El plaer és el triomfador de la nit ja traspassada tota frontera.

I la buidor és l’antònim dels nostres sentits i emocions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada