dimarts, 21 d’abril del 2015

Beaujolais per canviar de criteri

Tast sorpresa per l'espontaneïtat de la proposta. La descoberta dels Beaujolais que trenquen la història i ens ofereixen una Gamay amb essència i vellesa en contrapunt de la joventut. Un tast afrancesat pels mots a la taula i els sabors a les copes. Per començar trencant esquemes i tòpics assaborint els negres abans que el rosat i el blanc. Tavian, el celler, ens ofereix poca graduació, fermentacions curtes en formigó i malolàctiques naturals. Treball amb vinyes velles i zones de prestigi.
Un Côte de Brouilly 2012 amb un tacte ja més fet que els Beaujolais tgradicionals, astringent amb mesura i molta fruita madura de vinyes ja jubilades. Un Morgon 2012 amb un embaràs de fusta de sisena passada que marca mínimament una Gamay de més de 50 anys i que ens dona dolços de mel i llar recorregut. El Pierre Bleue 2009 és d'un tros amb vinya centenària i ens regala l'explosió de la Gamay concentrada, llarga i espectacular. Un Beaujalais Rosé 2014 amb un color pastís de salmó sortit d'una maceració de 24 hores. Llaminer i melós marxa lluny en positiu dels rosats de "gominola" que ens ven el mercat. I potser el més indefens de la nit un Beaujalais Blanc 2013 de Chardonnay en vinyes que ultrapassen la trentena. Llevats naturals retraten la varietat amb delicadesa però sense estridències.
Laurent un ambaixador enamorat de les vinyes particulars que Frank et Agnès Tavian cuiden i mimen per oferir al públic uns Beaujalais inèdits i sublims, ens ha fet gaudir d'una experiència única.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada