dilluns, 30 de març del 2015

Nómades de la Gastronomia

Diumenge de sol i calor més aviat. Excursió a la recerca de sabors sobre rodes, poc vistos de moment per aquestes terres i molt més habituals més enllà de l'Atlàntic. Ben plantades les furgonetes o variants a recer del Mercat del Encants i amb una posada en escena força professional. Passegem amunt i avall tot estudiant l'oferta que ens para la diada. Hi ha equilibri i varietat. Pa, donuts, xuixos i magdalenes gegants farcides; botifarres, carns a la brasa, pizzes, multitut de crepes, croquetes, entrepans amb imaginació i hot dogs típics, burgers que no podien faltar, cafès (amb cua a primera hora) i cuina representativa xinesa, peruana, tailandesa, mexicana..... La beguda limitada a la cervesa i un parell de vins. Tot llest pel consum a peu dret i sobre el migdia encara que hi ha força gent, no s'aglomeren les comandes per que el personal està més per la tasca de fotografiar.
Fem la tria després d'una segona repassada i amb el pensament de portar-ho cap a casa. Aquí n'hi ha que estan preparats i d'altres que no. Comprem al taulell de pa (Naturàl) un de cereals i una magdalena de poma impressionant de gust; en bossa de paper, molt americà.
Al remolc de Reina Croqueta fem una selecció i tastem totes les varietats. Textures correctes, arrebossats massa gruixuts per la mida i sabors molt molt eteris.
Parem a la caravana d'El Petit Bangkok i triem un arròs amb pollastre i verdures al curry vermell, picant amb mesura i molt saborós; el bròquil massa al "dente".
Tria xinesa a la caravana de Mosquito. Uns noodles amb curry verd (poc) que van necessitar de soja i uns xiaolongbao o dumplings a la brasa i farcits de carn amb record de botifarra i la pasta excessivament gruixuda. Això sí, els únics en servir-ho en recipients adients, tovallons de qualitat, "palillo"s i culleres de fusta i una bossa de paper amb nanses (!).
L'horari ens va ajudar, després d'haver-se firat i mentre fèiem una darrera ullada, la gernació ja formava cues a la majoria d'espais. Curiosament la pizzeria i les dues creperies van gaudir de la marea humana a la tarda. L'espectacle d'aromes, gastronomia, colors, originalitat.... té la menció especial i visual en el camió de la carn a la brasa i fumada i el muntatge professional dels de pizza truck. Una altra història han estat els preus. Un dia és un dia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada