dijous, 18 de febrer del 2016

L'Art del "Wood Finish"

La nit em regala el silenci i la pau em convida, en un espai de temps només per a mi, a gaudir d’un tast que em fa aclucar els ulls.
Benromach 2005 Hermitage wood finish aconsegueix sorprendre’m i no puc estar-me de transcriure-ho.

Entre mans un adolescent amb traces d’adult que ha desenvolupat el seu tarannà en botes de roure americà que han envellit bourbon. Vuit anys de foscor i calma per esdevenir un candidat a la repesca de millora que la destil·leria proposa. I com en té acostumats, la gent de Benromach, tria una opció més amunt de la qualitat i el vesteix com si fos per anar a un sopar de gal·la. Escull roure francès que a la regió del nord del Rhone ha bressolat els vins de la AOC Hermitage. 27 mesos de paciència i cura. Una gestació llarga que ens transfigura, sense perdre la personalitat, aquest Benromach que té molt d’elegant i una vivesa de joventut. 27 mesos que ens transporten a les vinyes verdes del syrah arrenglerat i dibuixen unes aromes de poma vermella, fruita fresca, cítric i la presència subtil de la vainilla i canyella. Sempre però amb el punt de fum de la casa amagat. 27 mesos que ens regalen 45º de suavitat a la boca en un pas de vellut que denota l’estil inequívoc de destil·lació. L’espectacle esdevé al gust. Taronja confitada de coca de Sant Joan, cremós de xocolata i fruites fresques que conviden a reservar l’ampolla per no exhaurir-la massa aviat. Llaminer i agraït és una troballa per coronar un bon àpat o gaudir simplement d’una copa en la foscor de la nit mentre el silenci i la pau ens acompanyen. 

2 comentaris: